fotbollsligor betting

Bästa och populäraste fotbollsligorna att betta på

Premier League

fotbollsligor betting

En av de största fotbollsligorna i världen, inte minst enligt oss svenskar, är Premier League. Dessutom är Sverige högt listade när det gäller mest satsade pengar på fotboll per capita. Tack vare att den engelska fotbollsligan introducerades för oss svenskar 1934 så är det den mest tittade i nutid i vårt avlånga land. Det har sedan det årtalet varit möjligt att betta på engelska matcher, då i form av stryktipset. Ytterligare en anledning till varför Premier Leauge är en av de mest populäraste ligorna att spela på för oss svenskar är för att den håller en otroligt hög standard. Många av världens främsta fotbollspelare tillhör en klubb som är med i ligan, och gör ligan till absolut världsklass. Som grädde på moset är England dessutom väldigt skickliga att få fram talanger, vilket medför en högklassig liga.

Senaste åren har Premier Leauge blivit rankad som den mest tittade och omtalade fotbollsligan i världen, på ett positivt sätt. Det inkluderar även stora möjligheter för bolagen som tillhandahåller spel på matcherna. En av många kategorier av spel på Premier Leauge är långtidsspel. Det är något som tittare kan satsa pengar på inför varje säsong av den engelska ligan. Där tippas allt från skytteligavinnare och slutsegrare till mer specifika frågor som vilket lag som åker ur ligan först, eller vilken spelare som blir utnämnd till ”Player of the Year”. För att kunna betta på dessa sidor krävs det rätt bra koll på ligans lag, spelarna i lagen, historik till både spelare och lag, nuvarande skador och vem man ser som är på väg att blomstra ut. När säsongen väl har dragit i gång kommer det snabbt ut ett stort utbud på spelsidorna av olika val till varje enskild match i Premier Leauge. Dessa är oberoende på om du som spelare bettar på livebetting eller pre-game. Att spela på mest vanliga mål- och resultatspel till antal frisparkar och hörnor är de vanligaste spelen att betta på i engelska ligan. I dag finns det inget oseriöst spelföretag som bettar på Premier Leauge, mycket tack varje att ligan är så stor. De finns givetvis fler spelformer som är mer specialiserade. Dessa skiljer sig dock från spelbolag till spelbolag, men ett exempel på vad man kan betta på är målskillnaden mellan lagen efter 90 minuter.

Champions League

Den liga som länge har legat ovanför Premier League i mest populära ligor, men som på senare år har legat snäppet under, är Champions League. Det som är unikt för Champions Leauge är att i princip vilket lag som helst kan delta i ligan, men som i alla andra mästerskap så måste man kvala in, vilket i sin tur resulterar i att det i princip alltid är med samma lag år efter år. Dock brukar det vara 5 till 10 nya lag för varje år som har haft en riktigt bra säsong och får vara med. De brukar oftast inte räcka så långt, utan ger istället en upplevelse och erfarenheter.

När det gäller betting på Champions Leauge fungerar det på ungefär samma sätt som på Premier Leauge. Skillnaden är bara att det är lag från flera länder och inte bara ett, vilket gör att man oftast har sämre koll. Däremot är det oftast bara ungefär 15 lag som enligt oddsen har en chans att ta hem Champions Leauge-titeln varje år. På senare tid har det blivit allt mer populärt att betta på vilken spelare som vinner skytteligan. Eftersom detta är svårare att förutse och större valmöjlighet än vilket lag som kommer vinna, så är oftast oddsen till ens fördel.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *