Allsvenskans bästa manliga spelare

Allsvenskan är den högsta divisionen inom svensk fotboll. Detta gäller både för dam- och herrsidan. Alla lagen håller hög klass men vissa spelare utmärker sig lite extra och anses av flera fotbollskunniga ha stor betydelse för lagets framgångar. När det gäller att rangordna de bästa manliga allsvenska spelarna kommer namn som Anders Christiansen, Ken Sema och Magnus Eriksson upp. Andra listar anfallare som Saman Ghoddos, Nicolas Stefanelli och Issam Jebali. Just Issam har en annorlunda anfallsstil som till viss del påminner om en mittfältare. Han är 23 år gammal, spelar i Elfsborg och är särskilt bra på avslut. Han spås bli ännu bättre om han kan bli snabbare.

Saman Ghoddos och Ken Sema har två saker gemensamt – de har båda både spelat i Allsvenskan och i Europa League. De spelar dessutom i Östersund båda två. Saman Ghoddos är 24 år gammal och en riktig slitvarg som jobbar för laget. Han deltar i spelet som sker på plan och gör dessutom många mål. Ken Sema har en annan spelstil än Saman. Han är bra i, och vinner flera, en-mot-en-situationer. Förutom att spela i Allsvenskan har han fått prova på hur det känns att representera det svenska landslaget. Efter sommaren år 2018 kommer han dock lämna Östersund och börja spela i den engelska ligan istället.

Malmö FF

De senaste åren har Malmö FF varit riktigt vassa och de vann hela serien både år 2016 och 2017. En som spelat i laget och som anses ha en stor del i lagets framgångssaga är 28 år gamla Anders Christiansen. Anders som från början kommer från Danmark har tidigare spelat i Lyngby BK och FC Nordsjælland. Han är en mittfältare som har hyllats för sin stora spelförståelse på planen. Han är bra på vändningar, har snabba fötter och var dessutom delaktig i många av Malmö FF:s mål. Till glädje för många Malmöfans återvänder Anders till klubben hösten 2018 efter en kortare tid i belgiska KAA Gent.

Djurgården levererar

Stockholmslaget Djurgården har även de flera bra spelare. Två som sticker ut är Kerim Mrabti och Magnus Eriksson. Kerim är 23 år gammal och drabbades av en knäskada som han lyckades återkomma från under år 2017. Han är en spelare som är rolig att titta på ute på planen eftersom han har flera kreativa idéer och lösningar. Dessutom har han en snabb spelstil. Tillsammans med just Magnus Eriksson anses han ha utgjort en del av Allsvenskans bästa anfallspar under år 2017. Magnus spelade ofta höger mittfältare men var ändå inblandad i fler av lagets mål. Han var en av de främst bidragande till att laget trots allt slutade på en tredje plats.

Trygga i backlinjen

Ett lag behöver ett tryggt försvar som håller tätt mot motståndarlagets anfallande bollar. En av de bästa allsvenska spelarna är AIK:s Per Karlsson. Han är stor men också snabb och bra i dueller. Under säsongen år 2017 släppte AIK in 22 mål och det låga antalet beror till stor del på just Per. En annan back med stor betydelse för laget är Rasmus Lindgren i Häcken. Göteborgsklubben har haft problem med sitt defensiva spel men med Rasmus i truppen har de fått ordning på problemen. Han är dessutom bra offensivt, har bra spelförståelse och är en drivande kraft bakom att bygga upp ett anfallsspel. Rasmus Lindgren har tidigare bland annat spelat för Landskrona.

Gamla trotjänare

Ett par namn som de flesta nog känner igen är Kim Källström och Andreas Isaksson. De lämnade båda sina klubbar utomlands och återvände till Sverige och Djurgården. Kim föddes i Sandviken år 1982 och var länge en av landslagets viktigaste spelare. Han växte upp i Göteborg där han spelade för både Häcken och i Partille. Efter säsongen år 2017 bestämde han sig för att lägga av med fotbollen på proffsnivå. Lagkompisen Andreas Isaksson debuterade i landslaget år 2002 och liksom Kim har han betytt mycket både för klubb- och landslaget. Trots att han ansågs som en av de bästa spelarna år 2017 tog han beslutet våren 2018 att sluta med fotbollen.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *